Heb je zin in een inspirerende cursus beeldhouwen?

Wil je nieuwe kanten van jezelf te ontdekken? Wil je andere mensen ontmoeten in de prachtige, groene omgeving van de Vijfheerenlanden? Dan ligt hier je kans!

Hoe werk ik?

Je maakt een beeld – een stenen beeld – met aandacht voor de techniek én met aandacht voor het scheppingsproces. Je wordt daarbij intensief persoonlijk door mij begeleid. Aangesloten wordt bij de ervaring die je al of niet hebt met ‘verbeelden’ en met de wensen waarmee je naar de cursus komt. Je leert de basistechniek die nodig is. Je leert de toepassing ervan om jouw beeld uit de steen te halen. Uitproberen, kijken, leren werken in drie dimensies, het vinden van jouw slag, zoeken en kiezen, het hoort er allemaal bij.
Deelnemers zonder zijn, net als deelnemers mét of met veel ervaring van harte welkom. Er wordt gewerkt in kleine groepen van maximaal tien personen. Dat garandeert intensieve begeleiding èn intens werken.

Wat kan ik maken?

Vanuit de beelden die leven in ‘in jezelf’, die voortkomen uit je intuïtie, die samenhangen met belangrijke thema’s uit je leven, of zo maar, om ‘iets’ uit te proberen, ga je kiezen om één beeld te verwerkelijken in steen.
Wat ook kan, het beeld vormt zich al werkend en lerend. Het dient zich aan.

Trekt het je aan? Steen, hard, eeuwig, stil, ondoordringbaar, intrigerend en zóveel mogelijkheden! Ontdek wat er klaar ligt voor jou!

Cursusaanbod

Weekendcursus
Eindejaar
24 en 25 november 2018
Weekendcursus
Winter
16 en 17 februari 2019
Weekendcursus
Voorjaar
18 en 19 mei 2019
Weekendcursus
Najaar
21 en 22 september 2019
Weekendcursus
Eindejaar
16 en 17 november 2019

Programma

  • Starten op zaterdag om 9.30 uur met kennismaking
  • Keuze van je steen en je gaat aan de slag. Om 12.30 uur een heerlijke lunch. Van 13.30 tot 17.00 uur gaan we verder
  • Zondag start om 9.00 uur en om 17.00 uur sluiten we af met een hapje en een drankje en blikken we kort terug.

Pakket

  • Twee dagen beeldhouwen met individuele begeleiding;
  • Inclusief gebruik van steenbewerkingsmaterialen;
  • Doorlopend aanbod koffie/thee en kleine versnaperingen;
  • Inclusief lunch op zaterdag en zondag;
  • Afsluitend hapje en drankje op zondagmiddag.

De Steen

Wij hebben een collectie stenen waarbij je kunt kiezen uit verschillende soorten en maten stenen (van zacht tot (zeer) hard, van klein naar groot). De prijs is afhankelijk van soort en grootte, gemiddeld ± € 3,-/kg.

Inschrijven

Je kunt je aanmelden via het inschrijfformulier of telefonisch:06 3893 1456 of per post: Kampeerbosje Leerdam, Recht van ter Leede 25, 4143 LN Leerdam.

Betaling

Na de bevestiging van je inschrijving maak je € 90,- over op rekening 103 750 584 ten name van Het Kampeerbosje Leerdam. Het restant (€ 130,-) betaal je vóór aanvang van de cursus.

Informatie

Heb je nog vragen? Voor inhoudelijke zaken, bel Gerard: 06 3893 1456.
Voor organisatorische zaken, bel Anita van het Kampeerbosje 06 5167 9122.

Kosten

Cursus

€220

Inclusief lunch

Uitproberen, kijken, leren werken in drie dimensies, het vinden van jouw slag, zoeken en kiezen, het hoort er allemaal bij.

Gerard Akerboom

Gerard Akerboom (1950)

Gerard van Atelier Gerard Akerboom, begeleidt het beeldhouwen. Hij heeft zijn opleiding tot beeldhouwer gekregen door het volgen van vele beeldhouw cursussen in binnen- en buitenland. Met passie en nieuwsgierigheid werkt hij in allerlei soorten steen en marmer. Het coachen, begeleiden en trainen van mensen heeft hij zijn leven lang gedaan. Mensen begeleiden die beeldend bezig zijn,’ mooier kan niet’, vindt hij.

Inschrijven