Beeldhouwen en Spiritualiteit

Inspirerende cursussen beeldhouwen in Frankrijk

De cursussen worden gegeven in Centre Lothlorien, het centrum ligt in de Haute Marne.


Aankomstdatum:
7 juli 2024   Einddatum: 13 juli 2024

Aankomstdatum: 14 juli 2024   Einddatum: 20 juli 2024

Je bent van harte welkom om een of beide cursussen te volgen.

Prijs: € 275,- (exclusief de steen, inclusief gebruik van alle materialen en gereedschappen.)

Over de cursus

In brede zin betekent spiritualiteit dat je je richt op jouw geestelijke en innerlijke beleving. Die beleving zet je in de vorm van beelden bij deze cursus om in beeldhouwen: wat je wilt maken, de keuze van de steen, het gebruik van gereedschap en materiaal. Ter inspiratie wordt iedere ochtend een korte spirituele tekst voorgelezen.

Contact met jezelf, je gevoel, je (on-)rust, je vertrouwen, je twijfels, je balans spelen daarbij mee. Daar begeleid ik je graag bij, maar ook de feedback van andere cursisten speelt een grote rol.

Ervaring met beeldhouwen is prima, maar niet van belang. Zin om te ontdekken en doen des te meer.

Het gaat vooral om de weg, niet om het resultaat. Dat wil niet zeggen dat het creëren van een mooi beeld onbelangrijk is.

Over de cursusleider

De hoofdthema’s van mijn eigen beeldend werk zijn vooral mens en landschap in al hun spirituele verschijningsvormen. Bij de mens: archetypen, emoties, strevingen, gevoelens. Bij het landschap: van concreet, figuratief naar abstract. De laatste tijd zijn ook maatschappelijke thema’s onderwerp van mijn werk geworden.

Ik geef al lange tijd met veel plezier les in tekenen, schilderen en beeldhouwen (in steen). Spiritualiteit is voor mij een natuurlijke basis om vanuit te werken. Al langer geef ik in ’s zomers cursussen beeldhouwen in Frankrijk (Ecolonie, Bleu et Vert, Centre Lothlorien).

De combinatie vakantie en cursus is ook voor mij ideaal om ontspannen en geconcentreerd bezig te zijn.

Over Centre Lothlorien

Een prachtig, klein cursus- en vakantiecentrum in de Haute-Marne (midden-oost Frankrijk). Lothlorien is de naam van het Elfenwoud uit Tolkien’s ‘In de Ban van de Ring’. Het betekent ‘bloem van het Gouden Woud’: een plaats van rust, vrede en harmonie, waar reizigers welkom zijn voor ontspanning en goede raad.

L’Assocation “Centre Lothlorien
0033 325 034086
info@centrelothlorien.com

Visie van Lothlorien

Lothlorien heeft als uitgangspunt: te leven in balans met de natuur en met respect voor alles wat leeft. Gezondheid van lichaam en geest is een belangrijk aandachtspunt. Daarom is het centrum, ecologisch, zoveel mogelijk zelfvoorzienend, is de keuken vegetarisch en worden vooral biologische producten gebruikt.

Verblijf

Cursussen op Lothlorien worden in principe gegeven van maandagochtend tot en met vrijdag. Langer blijven of eerder komen is mogelijk. De dag van aankomst voor een cursusweek is zondag, de dag van vertrek zaterdag. Verblijfskosten zijn afhankelijk van hoe je wilt verblijven. Kamperen, klein huisje, luxe kamer, half pension, full pension.

Gerard Akerboom (1950)

Gerard van Atelier Gerard Akerboom begeleidt het beeldhouwen. Hij heeft zijn opleiding tot beeldhouwer gekregen door het volgen van vele beeldhouwcursussen in binnen- en buitenland. Met passie en nieuwsgierigheid werkt hij in allerlei soorten steen en marmer. Het coachen , begeleiden en trainen heeft hij zijn leven lang gedaan. Mensen begeleiden die beeldend bezig zijn, ‘mooier kan niet’ vindt hij.